• Keuzes bij overlijden
  • Wat zijn uw opties?
  • Hulp vanaf overlijden tot en met de begrafenis

Veelgestelde vragen bij een begrafenis

Wat komt er allemaal kijken bij een overlijden? Wat moet ik regelen? Hoe verloopt de week voor de begrafenis? Wat voor graf kies ik? Dit zijn voorbeelden van vragen die regelmatig aan ons worden gesteld. In deze blogs beantwoorden we veelgestelde vragen. Zo weet u beter waar u aan toe bent als het moment daar is.

Welke soorten graven zijn er?

Als er een dierbare is overleden dient u in een korte tijd veel besluiten te nemen. Een daarvan betreft het soort graf waarin de overledene begraven wordt. Er zijn diverse soorten graven. In dit blog leggen we uit wat de verschillen hiertussen zijn en wat overwegingen kunnen zijn om voor een bepaald graf te kiezen.

Wat zijn de financiële en juridische gevolgen van een overlijden?

Na het overlijden van een dierbare dient u een aantal juridische en financiële zaken stappen te ondernemen. Sommige zaken moeten direct geregeld worden en anderen in de weken na de begrafenis. In dit blog nemen we deze zaken stap voor stap met u door, zodat u weet waar u aan toe bent.

Stel hier uw vraag

dennis-harkes-begrafenissen.jpg

"Wat betreft de nalatenschap en bankzaken geef ik de nabestaande altijd een boekje van Uitgeverij Zorgna."

- Dennis Harkes, begrafenisverzorger
dennis-harkes-begrafenissen.jpg

"Als nabestaanden er behoeften aan hebben kunnen we tekstueel advies geven, zodat alles taalkundig correct is geformuleerd."

- Dennis Harkes, begrafenisverzorger
dennis-harkes-begrafenissen.jpg

"Het komt weleens voor dat mensen te moe zijn om te beslissen. Dat is niet erg. Bepaalde zaken kunnen we uitstellen."

- Dennis Harkes, begrafenisverzorger

“Wij zorgen ervoor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en dat alles achter de schermen goed geregeld wordt. De dienst zelf laten we over aan de dominee. Wij wonen deze grotendeels bij achterin de kerk.”

Wilt u meer weten over een specifiek onderwerp, of heeft u vragen?

Welke soorten rouwdrukwerk zijn er?

Rouwkaarten, advertenties, liturgieën, bedankkaarten: het zijn allemaal voorbeelden van rouwdrukwerk. Het is aan u hoe uitgebreid u het wilt hebben. Om u op weg te helpen bespreken we in dit blog de verschillende vormen van rouwdrukwerk. “Wij regelen zelf het rouwdrukwerk, zodat we niet afhankelijk zijn van drukkers. Zo kunnen we sneller handelen”, aldus begrafenisverzorger Dennis Harkes.

Hoe verloopt de week voorafgaand aan de begrafenis?

Als een dierbare geliefde is overleden gaat u een intensieve week tegemoet. De begrafenisondernemer is er om u door deze week te begeleiden en samen met u de begrafenis te plannen en voor te bereiden. In dit blog nemen we met u door hoe de week voorafgaand aan de dienst zal verlopen.

Hoe verloopt de begrafenisplechtigheid?

Afscheid nemen kan maar een keer. Het is zodoende uiterst belangrijk dat de begrafenisplechtigheid verloopt zoals u dat wenst, zodat u er met tevredenheid op kunt terugkijken. Wij zullen deze dag in goede banen leiden en ervoor zorgen dat uw dierbare overledene een waardig afscheid krijgt. In dit blog bespreken we wat u kunt verwachten van de begrafenisplechtigheid.

Hoe zoekt u een grafmonument uit?

De meeste mensen gaan in de periode na de begrafenisplechtigheid op zoek naar een passend grafmonument voor hun dierbare overledene. Wellicht staan er wensen van de overledene omtrent dit thema in de wilsbeschikking. Het kan ook zijn dat hierover nog niets is vastgelegd. In dit blog geven wij u een aantal gerichte adviezen om u op weg te helpen.

Download hier de veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag

Hoe zoekt u een grafmonument uit?

Harkes_Veelgestelde-vragen-bij-een-begrafenis-10.jpg11 jun De meeste mensen gaan in de periode na de begrafenisplechtigheid op zoek naar een passend grafmonument voor hun dierbare overledene. Wellicht staan er wensen van de overledene omtrent dit thema in... lees verder

Hoe verloopt de begrafenisplechtigheid?

Harkes_Veelgestelde-vragen-bij-een-begrafenis-9.jpg14 mei Afscheid nemen kan maar een keer. Het is zodoende uiterst belangrijk dat de begrafenisplechtigheid verloopt zoals u dat wenst, zodat u er met tevredenheid op kunt terugkijken. Wij zullen deze dag ... lees verder

Hoe verloopt de week voorafgaand aan de begrafenis?

Harkes_Veelgestelde-vragen-bij-een-begrafenis-5.jpg16 apr Als een dierbare geliefde is overleden gaat u een intensieve week tegemoet. De begrafenisondernemer is er om u door deze week te begeleiden en samen met u de begrafenis te plannen en voor te ... lees verder

Welke soorten rouwdrukwerk zijn er?

Harkes_Veelgestelde-vragen-bij-een-begrafenis-11.jpg19 mrt Rouwkaarten, advertenties, liturgieën, bedankkaarten: het zijn allemaal voorbeelden van rouwdrukwerk. Het is aan u hoe uitgebreid u het wilt hebben. Om u op weg te helpen bespreken we in dit blog ... lees verder

Wat zijn de financiële en juridische gevolgen van een overlijden?

Harkes_Veelgestelde-vragen-bij-een-begrafenis-13.jpg19 feb Na het overlijden van een dierbare dient u een aantal juridische en financiële zaken stappen te ondernemen. Sommige zaken moeten direct geregeld worden en anderen in de weken na de begrafenis. In ... lees verder

Welke soorten graven zijn er?

Harkes_Veelgestelde-vragen-bij-een-begrafenis-12.jpg22 jan Als er een dierbare is overleden dient u in een korte tijd veel besluiten te nemen. Een daarvan betreft het soort graf waarin de overledene begraven wordt. Er zijn diverse soorten graven. In dit ... lees verder
Scroll naar boven