• Header-2-Harkes-Begrafenissen.jpg
  • Header-6-Harkes-Begrafenissen.jpg
  • Header-4-Harkes-Begrafenissen.jpg

« Terug

Wanneer is het tijd om een rechtsgeldige wilsbeschikking op te stellen?

Wanneer-is-het-tijd-om-een-rechtsgeldige-wilsbeschikking-op-te-stellen_2.jpg09 jul

Het lijkt een logische stap een rechtsgeldige wilsbeschikking op te stellen wanneer het sterven nadert. Wellicht is dit de periode wanneer u het meest over uw begrafenis zult nadenken. Toch kunt u het overwegen dit eerder te doen. U weet immers nooit of u iets zal overkomen en dan weten uw nabestaanden in ieder geval wat uw begrafeniswensen zijn. “Wat ons betreft is er geen vast moment om over een rechtsgeldige wilsbeschikking na te denken. Elk moment is juist”, aldus Dennis Harkes, begrafenisverzorger bij Harkes Begrafenissen.

“Het komt zelfs af en toe voor dat een pasgetrouwd stel hun begrafeniswensen bij ons wil vastleggen. Dan hebben ze dat al geregeld.”

Vraag een gesprek aan

Persoonlijke begrafenis

“Steeds vaker benaderen mensen mij voor ondersteuning bij het opstellen van een rechtsgeldige wilsbeschikking. Tegenwoordig is het minder ongebruikelijk hierover na te denken, omdat mensen het liefst een zo persoonlijk mogelijke begrafenis willen. Een rechtsgeldige wilsbeschikking komt hierbij goed van pas”, aldus Dennis.

Jonge leeftijd

Natuurlijk is het urgenter dat mensen hun begrafeniswensen op een rijtje te zetten wanneer ze terminaal ziek zijn. Maar het gebeurt weleens dat ze zo ziek zijn, dat ze hiervoor geen kracht of moed meer hebben. Daarom is het geen slecht idee dit eerder op papier te hebben. “Het komt zelfs af en toe voor dat een pasgetrouwd stel hun begrafeniswensen bij ons wil vastleggen. Dan hebben ze dat al geregeld”, aldus Dennis. Als u op jonge leeftijd een rechtsgeldige wilsbeschikking opstelt is het uiteraard mogelijk deze op latere leeftijd te wijzigen. Misschien hebt u dan wel hele andere ideeën over uw begrafenis.

Ondersteuning rechtsgeldige wilsbeschikking

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het opstellen van uw rechtsgeldige wilsbeschikking? Wij helpen u graag. U kunt ons bellen, e-mailen en ook het boekje ‘Zo wil ik het als mijn begrafenis daar is’ aanvragen via de website.

Vraag een gesprek aan

« Terug

Scroll naar boven